Cirkónium fogpótlás




Cirkónium fogpótlás

A szép és fehéren csillogó hollywoodi mosoly, a mai világban már nem csak álom lehet. A cirkónium fogpótlás ma az egyik legmodernebb és legesztétikusabb fogászati beavatkozás. Ebben a bejegyzésben körbejárjuk melyek a beavatkozás előnyei, illetve hátrányai.


Mi a cirkónium?
A cirkónium a periódusos rendszerben is megtalálható kémiai elem, mely egy nagy szilárdsággal bíró fém. Ilyen formában azonban nem alkalmazható az orvostudományban, ezért egy kémiai eljárás során oxigénnel lép kapcsolatba, így születik meg a cirkónium-dioxid, mely ilyen állapotban már igen ellenálló, fehér színű, fémmentes anyag.

 

Felhasználási területe:
- korona elkészítése eredeti foggyökérre vagy implantátumra
- többtagú korona vagy híd elkészítése foggyökérre vagy implantátumra
- teljes fogsor eredeti foggyökérre vagy implantátumra rögzítve

 

Elkészítési folyamat:
A cirkónium koronát egy speciális, számítógép-vezérelt CAD-CAM technológiás rendszerrel állítják elő, mely lehetővé teszi a legpontosabb illesztést. Ezután következik a váz próba, mely során a még a félkész vázat bepróbáljuk a páciens szájába. Ez a váz próba az egyik legfontosabb lépés, hiszen csak tökéletesen illeszkedő fogak esetén folytathatjuk a beavatkozást. Amikor úgy ítéljük meg, hogy a váz a legtökéletesebben illeszkedik, ekkor következik a fogak cementezése. A fogpótlások vállas kialakításúak, mely azt jelenti, hogy a pótlás benyúlik az íny alá, így természetes és élethű benyomást kelt.

 

Előnyei:
- erős, strapabíró anyag
- hosszú élettartam
- természetes fogakéval azonos fényáteresztő képesség
- nincsen fémes szürke csík az íny vonalán
- nem tartalmaz fémet, ezért fémallergiások is választhatják
- biokompatibilis, azaz a szervezet befogadja, nem löki ki
- nem korrodálódik
- a fogpótlás nem vezeti a hőt és az elektromosságot, így nincs hőérzékenység és kellemetlen fémes íz a szájban

 

A cirkónium fogpótlásnak rengeteg előnye van, nem is lehet mindet felsorolni és nem is igazán lehet hátrányról beszélni, de ha mégis meg kell említeni egyet akkor az az ára. Hasznos tudni, hogy a fémkorona és a porcelánkorona árához képest is drágább, azonban, ha hosszútávon gondolkozunk az egyik legjobb befektetés, hiszen tartóssága és esztétikuma miatt érdemes befektetni.

 

Ha Ön is fogpótlásban gondolkozik és fehér csillogó mosolyról álmodik, ne habozzon, kérjen időpontot konzultációra a 06/20 945 5061-es telefonszámon.