Fog restauráció, esztétikai héjak




Fog restauráció, esztétikai héjak

A restauráció szó hallatán a legtöbb emberben a művészeti tárgyak, épületek javítása, szépítése jut eszébe, így nem véletlen, hogy a fogak restaurációja az esztétikai fogászathoz tartozik és esztétikai fogorvosok végzik.


Mi az a restauráció?
A helyreállítás a fogak eredti állapotának visszaállítását jelenti, egy baleset, szuvasodás vagy az idő elteltével megkopott fog után.
A restauráció során arra törekszünk, hogy a fogak a legtökéletesebben illeszkedjenek, így a legtöbb esetben jobb funkciót érünk el, mint az eredeti állapot. A restauráció során segítséget nyújt számunkra a legkorszerűbb CAD-CAM számítógépes rendszer, amely már tizedmilliméteres pontossággal képes megtervezni a páciensek számára a tökéletes fogat.


A restauráció során a legtöbb esetben esztétikai töméseket betéteket és héjakat használunk.
Az esztétikai tömések során fényre kötő tömőanyagot használunk, mely alkalmazkodik a páciens saját fogához, így nem lesz színbéli eltérés a fogához képest, mint a korábban alkalmazott amalgám tömésekkel szemben.


Betéteket abban esetben alkalmazunk, amikor a sérülés mértéke jóval nagyobb. A betét segítségével tökéletes anatómiai formát tudunk megvalósítani, melyet a kiterjedt foghiány helyére rögzítünk.


A héjak használatára akkor van szükség, amikor kismértékű változást szeretnénk alkalmazni. A héjak segítségével megtudjuk változtatni a fogak esztétikai kinézetét és színét. A héjak a következő esetekben nyújtanak megoldást a páciensek számára:
- fogak enyhén szabálytalanok
- fogfehérítés nem jelent megoldást
Ha Ön is tökéletes fogsorra vágyik, kérem keresse fel weboldalunkat a www.santadental.hu címen és kérjen időpontot konzultációra. Kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére.