Fogfehérítés




Fogfehérítés

Az ápolt külső és szép mosoly mind hozzátartozik, hogy milyen benyomást teszünk a külvilágra. Ha nem szépek a mosolyunk, esetleg kevesebbet mosolygunk. Az elszíneződött, ápolatlan fogak csökkenthetik az önbizalmunkat. A fogak fehérítése ma már igen könnyen elérhető és egyszerű beavatkozás.


A fogfehérítés célja a fogak eredeti színének visszaállítása, vagy egy annál világosabbá tétele. A fogak elszíneződésének különböző okai lehetnek, ilyen például az ételek által okozott színeződés. A sárgább fogakat okozhatja a kávézás, dohányzás, bor vagy a tea nagy mértékű fogyasztása. Emellett a kor előrehaladtával is természetes módon sötétebbek lesznek a fogaink.


Mikor érdemes a fogfehérítést választani?


Akkor, ha a lehető legrövidebb idő alatt szeretnénk elérni látványos eredményt, természetesen fogaink épségének megőrzése mellett. A fehérítés körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe. A fehérítés során nem csak a fogak felszínét, hanem a mélyebb rétegeket is kezelés alá vesszük.


Fogfehérítés menete:
• Első lépésben a fogakat letisztítjuk, majd polírozzuk.
• Felviszünk az ínyekre, egy úgynevezett fogínyvédő gélt, majd az alsó és felső fogsor külső részére felkenjük a fogfehérítő anyagot
• A felkent anyag ezután UV fény hatására aktiválódik, ehhez speciális lámpát használunk. A megvilágítás 10-15 percet vesz igénybe, és szükség esetén megismételjük, a kívánt szín elérése érdekében.
• Az utolsó megvilágítás során eltávolítjuk a fogfehérítő anyagot.


Fontos megjegyezni, hogy minden fogfehérítés függvénye a tiszta és ép fogazat és fogíny. Minden fogfehérítés első lépése a fogtisztítás, így, ha a fogakon fogkövet észlelünk, elsősorban annak eltávolítása történik meg. A tiszta fogak mellett a másik lényeges szempont a fogak épsége. Ha a konzultáció során lyukas fogat találunk, azt először be kell tömni, hiszen lyukas fogak mellet nem végezhető el a fehérítés.


Amennyiben Ön is szép fehér fogakra vágyik, úgy keresse fel rendelőnket és kérjen időpontot a 06/20 945 5061-es telefonszámon.