Fogkorona típusai




Fogkorona típusai

Ebben a bejegyzésben egy újabb esztétikai beavatkozást fogunk nektek bemutatni, még pedig nem mást, mint a fogkoronát. Mint már előző bejegyzéseinkben említettük a fogászat ma már kéz a kézben jár az esztétikával, melynek lényege, hogy a fogászat ma már nem csak a fájdalom megszüntetésével foglalkozik, hanem az egészséges és gyönyörű mosoly megalkotásával is.


Mi is az a fogkorona?


A fogászatban koronának nevezik azt a fogművet, mely beborítja a klinikai korona egészét. A fogkorona nem más tehát, mint egy mesterséges fogpótlás, amely a fogzománccal fedett részeit befedi és megvédi. A korona felhelyezhető saját fogra vagy implantátumra.


Típusai:


1. Porcelán fogkorona
A porcelán fogkoronák porcelánt tartalmaznak kívül és belül is, mint a neve is mutatja. A porcelán fogkoronát kisebb fogászati sérülések esetében ajánljuk.


2. Fémkerámia fogkorona
A fém vázra égetett kerámia vagy porcelán koronát nevezzük fémkerámia fogkoronának. Ez a típusú korona fém és porcelán részeket is tartalmaz. A fogkorona belső része, amely közvetlenül a fogra kerül fémből készül és teljes mértékben láthatatlan. A ráégett küldő réteg fogszínű, mely igazodik a páciens fogainak színéhez. Ez a réteg készülhet kerámiából vagy porcelánból is.


3. Cirkon korona
A cirkon koronák, mint a neve is mutatja cirkóniumból készülnek. Ez az anyag ezüstfehér színű, jól alakítható, nagy szilárdsággal bíró fém. Nem véletlen, hogy a cirkon egyik legfőbb jellemzője a terhelhetőség, így igen széleskörben elterjedt koronatípus.


Amennyiben Önnek is teljes vagy részleges fogpótlásra van szüksége, úgy keresse fel rendelőnket és kérjen időpontot konzultációra telefonon a 06/20 945 5061-es telefonszámon, vagy látogasson el weboldalunkra a www.santadental.hu címen.