Láthatatlan fogszabályozás




Láthatatlan fogszabályozás

A láthatatlan fogszabályozás szintén az esztétikai beavatkozások körébe tartozik. A mai modern technikának köszönhetően ma már nem kell szégyenkeznünk, ha fog szabályzót viselünk, hiszen ez a láthatatlan, ún. sínes vagy műanyag sínes fogszabályozás szinte észrevétlenül javítja és teszi rendbe fogainkat.

Miért van szükség a fogak szabályozására?

A fogszabályozás elsődleges célja a rendellenes helyen álló fogak fogíven történő rendezett, szabályos elhelyezése, valamint a különböző harapási rendellenességek kiküszöbölése, és a rágófunkciók helyreállítása. Másodlagos célja az esztétikus megjelenés, ami már egyre több páciens számára elengedhetetlen.

A láthatatlan sínes fogszabályozás lényege, hogy a páciens fogaira pontosan illeszkedő sín kerül fel.

Előnyei:

- a már sokszor említett láthatatlan sín
- viselése kényelmes
- hatékony
- nem romlik a szájhigiénia
- szükség esetén könnyen kivehető

A fogszabályozás menete:

- konzultáció, tanácsadás
- lenyomatvétel
- sínek felhelyezése

Fontos megemlíteni, hogy a tökéletes eredmény eléréséhez nem elengedő egyetlen sín elkészítése és felhelyezése. Ha az első sín elérte a kívánt hatást, úgy a következő kontrollvizsgálat során újabb sín kerül felhelyezése. A fogszabályozás ideje nagyban függ a fogak rendellenes helyzetétől, de általában 2 év alatt helyreállítható a fogsor.

Amennyiben Ön is tökéletes fogsorra és gyönyörű mosolyra vágyik. úgy keresse fel rendelőnket a 06/20 945 5061-es telefonszámon és kérjen időpontot konzultációra, vagy látogasson el weboldalunkra a www.santadental.hu címen.