Melyik legyen? Cirkon vagy Fémkerámia?
Melyik legyen? Cirkon vagy Fémkerámia?

Ha fogpótlásról van szó a páciens elvárja, hogy a lehető legjobb minőséget kapja, legyen szó tartósságról, esztétikai kinézetről. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a cirkon és a fémkerámia előnyeit, illetve hátrányait, remélve, hogy segítséget nyújtunk a fogpótlás előtt álló páciensek számára.

Az első dolog, amit meg kell említeni a két koronával kapcsolatban az az, hogy a cirkon korona természetes és erős, a fémkerámia pedig tartós és gazdaságos. De nézzük meg mi minden különbözteti még meg a két fogpótlási eljárást egymástól.


A cirkon korona fogpótlások megszólalásig hasonlítanak az eredeti fogakra, ennek oka, hogy a cirkon már árnyalatában is hasonlít a fogak színére. Másik fontos érv mellette, hogy azok a páciensek is választhatják, akik fémallergiában szenvednek. A cirkon alkalmas, mind hidak mind pedig koronák elkészítéséhez. Az egyetlen hátránya a fémkerámia koronával szemben az az ára, mivel meghaladja azt.

A fémkerámia legnagyobb előnye, mint ahogy már említettük a tartósan, nem véletlen, hogy még ma is sokan választják ezt a fajta koronatípust. Hátránya viszont, hogy esztétikailag alul marad a cirkon korona mellett, emiatt legtöbbször inkább a hátsó és rágó zónába használják ezt a típust.

Amennyiben még kérdése merül fel, úgy keresse fel rendelőnket vagy kérjen időpontot konzultációra a 06/20 945 5061-es telefonszámon, ahol készséggel állunk az Ön rendelkezésére.